Zlodej skončil v rukách polície. Dom vykradli piati mladiství. Lúpež v predajni mäso-údeniny

22.12.2009 Celý región

Zlodej skončil v rukách polície: Z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody obvinili včera policajti z Veľkého Šariša 35 ročného miestneho obyvateľa.
Obvinený muž v noci z 1.11.2009 na 2.11.2009 vykradol jeden dom a dve chaty v obci Terňa-Hradisko, okr. Prešov. Najprv preskočil oplotenie dvora rodinného domu, prešiel k jeho zadnej časti, kde kameňom rozbil okno. Cez toto vošiel dnu, prehľadal izby, pričom z kuchynskej linky ukradol 8 fliaš rôzneho alkoholu. Krádežou a poškodením spôsobil majiteľke škodu 265,50€.
Z domu prešiel obvinený páchateľ k blízkej rekreačnej chate, na ktorej rozbil okno, vošiel dnu, ale nič neukradol. Majiteľovi chaty tak vznikla škoda 3,50€. Následne prišiel k druhej chate, na ktorej vylomil okenicu, rozbil okno a cez toto vošiel dnu. Chatu prehľadal, no nič z nej neukradol. Nato ešte prešiel k zadnej časti tejto chaty, kde vylomil zámok kôlne a skladu záhradného náradia, avšak ani z týchto priestorov nič neukradol. V tomto prípade bola celková škoda vyčíslená na 287,30€.
Policajti z Veľkého Šariša obvineného páchateľa včera zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Po vznesení obvinenia bol na neho spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby.

Dom vykradli piati mladiství:
Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody piatim Sninčanom vo veku 14 – 16 rokov.
Obvinení mladiství sa v dobe od 6.10.2009 do 13.10.2009 vlámali do jedného z rodinných domov v Snine. Železnou tyčou najprv vypáčili dvere do pivnice, cez ktorú sa dostali do domu. Z izieb následne ukradli fén na vlasy, žehličku, rýchlovarnú kanvicu, vetrovku, sošky, vázy, obrazy a poháre. Poškodením a krádežou vznikla majiteľke domu škoda 230. - €. Polícia všetkých piatich stíha na slobode.

Lúpež v predajni mäso-údeniny:
Na policajnú linku 158 oznámila včera krátko pred 18:00 h 48 ročná žena, že v jednej z bardejovských predajni mäso–údeniny došlo k lúpežnému prepadnutiu predavačky.
Doposiaľ neznámy páchateľ vošiel do predajne v čase o 17:45 h a na predavačku namieril strelnú zbraň. Na hlave mal pritom kuklu. So slovami: „Prepad! “ pristúpil z bočnej strany obslužného pultu k pokladni a predavačku vyzval, aby mu dala peniaze z pokladne. Tá mu v obave o svoj život vydala všetky peniaze, ktoré si lupič zobral a z miesta utiekol. Prepadnutej žene sa nič nestalo. Škoda je vyčíslená na 247,70€. Bardejovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci za zločin lúpeže.
 

Vyberte región